Home Centrale termice pe lemne
Centrale termice pe lemne
Centrale termice pe lemne PDF Imprimare Email
Centrale termice pe lemne
Scris de marinela21   
Miercuri, 15 Iunie 2011 12:36

Desi sunt la mare cautare centrale termice cu gazeificare sau pe baza de curent electric, sunt persoane care prefera sa isi achizitioneze centrale termice pe lemne din diverse motive. Daca dispui de o resursa considerabila de lemne pentru perioadele reci, atunci centrale termice pe lemne reprezinta alegerea ideala, deoarece costurile de incalzire vor fi destul de reduse.

Fie ca este vorba de existenta unui semineu, fie de aceste centrale termice pe lemne, incalzirea casei cu ajutorul masei lemnoase iti aduce numeroase beneficii, atat timp cat pui accent pe o instalare corecta. Orice greseala sau improvizatie iti poate umple casa de fum, de aceea apeleaza la un specialist, astfel incat fumul rezultat in urma arderii sa fie evacuat corespunzator.

In plus, o instalare corecta a acestor centrale termice pe lemne exclude din start posibilitatea aparitiei de probleme sau incidente. Un dezavantaj in cazul unor centrale termice pe lemne consta in faptul ca acestea nu pot functiona noaptea, deoarece trebuie supravegheate, in caz contrar existand pericolul aparitiei de accidente. In plus, necesitatea de a aduce in permanenta lemne de afara pentru centrale termice pe lemne, unde poate fi de exemplu viscol, nu reprezinta intotdeauna cel mai placut aspect.

In plus, centrale termice pe lemne nu pot fi puse in functiune sau oprite cu ajutorul unui buton, asa cum se intampla in cazul altor sisteme de incalzire. Acestea trebuie alimentate in permanenta, iar incalzirea nu se face instant. In plus, nu poate fi setata o temperatura anume, care sa se mentina constanta pe o anumita perioada de timp, ci gradul de incalzire se alege mai mult intuitiv, in functie de necesitati.

Centrale termice pe lemne au nevoie si de o aerisire corespunzatoare, atat pentru ca focul sa aiba oxigen sa arda, cat si pentru o evacuare corecta a fumului. Un alt inconvenient in cazul unor centrale termice pe lemne consta in faptul ca ai nevoie de un depozit sau chiar de un mic spatiu in apropierea sobei in care sa asezi lemne pentru necesitatea alimentarii focului.

Ultima actualizare în Miercuri, 18 Mai 2011 09:34
 


Sondaje

Este mai convenabila o centrala termica electrica decat una pe gaz?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori şi 2 membri online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com