Home Centrale termice pe peleti
Centrale termice pe peleti
Centrale termice pe peleti PDF Imprimare Email
Centrale termice pe peleti
Scris de marinela21   
Miercuri, 15 Iunie 2011 12:37

Diversele materii prime pentru incalzire sunt disponibile acum pentru achizitionare in comert, lucru care se intampla atat in cazul lemnelor, cat si al peletilor. Incalzirea cu centrale termice pe peleti reprezinta o alternativa de incalzire cu un cost stabil. Materia prima, peletii, reprezinta un produs al biomasei, fabricat din rumegus de lemn, care nu produce alergii si nu lasa praf.

Aceste centrale termice pe peleti nu depind de pretul variabil al combustibililor fosili precum petrolul sau gazele naturale, care au de cele mai multe ori preturi ascendente. Prin folosirea acestor sisteme de incalzire, nu se contribuie la incalzirea globala, deoarece nu sunt eliberate emisii de dioxid de carbon sau alte gaze poluante. In plus, folosirea acestui tip de centrale se bazeaza pe o sursa de energie reciclata in urma prelucrarii lemnului, de aceea costurile sunt foarte mici.

Poluarea in cazul unor centrale termice pe peleti este aproape zero, in special comparativ cu celelalte tipuri de sisteme de incalzire. Arderea peletilor din centrale termice pe peleti este extrem de ecologica si produce foarte putine reziduuri. Daca sunt prevazute cu sistemul automat de alimentare, rezervorul unor centrale termice pe peleti nu trebuie umplut decat o data la cateva zile.

Atunci cand iti achizitionezi centrale termice pe peleti nu mai depinzi de pretul mereu fluctuant al celorlalte tipuri de combustibil, ca in cazul centrale termice pe gaz de exemplu. Peletii sunt usor de achizitionat si sunt cu mult mai ieftini decat alte surse de energie. Cel mai important aspect nu este insa neaparat cel legat de costuri, cat mai ales de posibilitatea de a-ti asigura incalzirea in propria locuinta, cat si de a proteja mediul.

Centrale termice pe peleti pot fi montate fie in sistem deschis, fie in sistem presurizat. Atunci cand nu exista o sursa permanenta de apa, varianta de instalare va fi obligatorie cea de sistem deschis cu vas de expansiune deschis. In caz contrar, daca exista o sursa permanenta de apa, iar varianta montarii unui vas de expasiune deschis este greu de pus in practica, atunci se poate instala un sistem presurizat cu vas de expansiune cu membrana si sistem de racire.

Ultima actualizare în Miercuri, 18 Mai 2011 09:35
 


Sondaje

Este mai convenabila o centrala termica electrica decat una pe gaz?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com